Steven van den Berg is een afgestudeerd geschiedenisdocent, IT-consultant, fantasy-nerd en auteur van de Trisylia-serie.
Zijn interesse in geschiedenis en fantasy inspireren zijn verhalen. Die verhalen moesten op papier. Zo begon het schrijven van Trisylia. Een verhaal waarvan hij destijds niet had kunnen bedenken dat het een zesdelige boekenserie zou worden. Fantasy beschouwt hij als manier om dingen in een ander perspectief te plaatsen. Niet alleen de grote veldslagen tussen goed en kwaad, maar de innerlijke conflicten over het juiste doen en je doelen willen bereiken. Hoe meer hij schreef, hoe meer gevoelens zijn verhaal binnen slopen. Het leven is geen gemakkelijk en al helemaal geen duidelijk pad. Het is een complexe samenhang van emotionele ervaringen en mensen die nodig zijn om dromen te realiseren. Wat dan ook terugkerende thema’s in zijn verhalen zijn.
Tijdens de lerarenopleiding geschiedenis schreef Steven zijn eerste korte verhaal, Republiek – Welvaart en wee. De samenhang tussen historische gebeurtenissen en de vele indrukwekkende personen die het verleden kent, inspireerde hem tot het schrijven van levendige verhalen.
Naast zijn studie volgde Steven een tweetalige minor, waarbij hij zijn Cambridge English C1 Advanced en C2 Proficiency heeft behaald. Bezig zijn met vreemde talen en zo zijn taalgevoel ontwikkelen, bevestigde dat hij doet wat hij wil.
Na anderhalf jaar werkervaring bleek het onderwijs niet de geschikte werkplek. Tijdgebrek voor zijn passie stuurden hem richting een carrière-switch. Na een flinke omscholing is Steven werkzaam als IT-consultant.
Ontwikkelen zichzelf uitdagen blijft hij altijd doen. Zo doet hij mee met schrijfwedstrijden, of schrijft hij korte verhalen als oefening.
Had Steven als kind gevraagd wat hij later wilde worden en het antwoord was: brandweerman of archeoloog. Als hij ergens een hekel aan had, dan was het schrijven en lezen. Dat weerhield zijn ouders er niet van om hem boeken te blijven aanreiken, in een poging hem enthousiast te maken voor het lezen. Op zijn elfde las hij Roverandom, een werk van Tolkien. Zijn vader meende dat Tolkien luchtige literatuur was voor een kind van elf. Dat bleek nog waar te zijn ook. Hij verslond het boek in luttele dagen. De boekbespreking bestond uit een enthousiaste kleine jongen die vertelde over Rover de hond en klasgenoten met glazige ogen vol onbegrip. Het was het boek dat zijn leven heeft veranderd. Het ene na het andere fantasyboek werd verslonden.